ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Prohlášení o zpracování osobních údajů podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („Nařízení“)

1. Kdo je správcem vašich údajů?

Správcem Vašich osobních údajů je společnost RM Corporation s.r.o., se sídlem Oldřichovice 738, 739 61 Třinec, IČ: 268 76 957, zapsaná v obchodním rejstříku, vedená Krajským soudem v Ostravě, oddíl C, vložka 51004 („Správce“), která je provozovatelem e-shopu www.batohy-online.cz („E-shop“)

Správce můžete kontaktovat na tel.č. +420 734 447 445 (po-pá 7:30-16:00) a na e-mailové adrese: info@batohy-online.cz

Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

2. Účely zpracování, pro které jsou osobní údaje určeny a právní základ zpracování

Právním základem zpracování Vašich osobních údajů je skutečnost, že toto zpracování je nezbytné pro:

a) splnění smlouvy mezi Vámi a Správcem podle článku 6 odst. 1 písm. b) Nařízení;
b) splnění právních povinností, které se na Správce vztahují, podle článku 6 odst. 1 písm. c) Nařízení, a to konkrétně zejména splnění povinností uložených Správci obecně závaznými právními předpisy, zejména zákonem o dani z přidané hodnoty, zákonem o daních z příjmů, zákonem o účetnictví apod.
c) účely oprávněných zájmů Správce podle článku 6 odst. 1, písm. f) Nařízení.

3. Jaké údaje o Vás zpracováváme?

a) Osobní údaje zákazníků

Společnost zpracovává Vaše osobní údaje za účelem plnění práv a povinností vyplývajících z kupní smlouvy a splnění povinností, které nám ukládá právní řád ČR.

Společnost zpracovává Vaše osobní údaje v tomto rozsahu: jméno, příjmení, bydliště a kontaktní adresa, bankovní účet, e-mail, telefonní číslo, číslo ISIC karty, IP adresa.

U registrovaných zákazníků dále zpracováváme osobní údaje v tomto rozsahu: datum narození, pohlaví a přihlašovací údaje ke zřízenému účtu v rozsahu přihlašovací jméno.

4. Oprávněný zájem správce

Správce dále zpracovává Vaše osobní údaje za účelem zasílání newsletterů, podpory marketingu, měření efektivity reklamních sdělení, sledování návštěvnosti webových stránek a statistik prodejů.

a) Newsletter
Od svých zákazníků zpracováváme podrobnosti jejich elektronického kontaktu pro elektronickou poštu (e-mail) v souvislosti s prodejem našich výrobků, a tyto pak následně využíváme pro potřeby šíření obchodních sdělení (zasílání newsletterů). Zákazníci mají vždy jasnou a zřetelnou možnost jednoduchým způsobem a zdarma zasílání newsletteru odmítnout.

Zpracováváme pouze nezbytné osobní údaje (např. e-mail) a v žádném případě nezpracováváme zvláštní kategorie osobních údajů. Správce nevyužívá technické ani jiné prostředky a technologie, kterými by docházelo k nadměrnému zásahu do soukromí subjektů a údajů.

b) Google Analytics
Za účelem sledování návštěvnosti webových stránek používáme Google Analytics, díky kterému pak můžeme svůj web lépe optimalizovat (např. kolik návštěvníků navštívilo web E-shopu, kolik si zobrazili stránek, z jakého místa (město, obec) stránky navštěvují). Neprovádíme však profilování, k tomu bychom potřebovali Váš souhlas.

c) Cookies
Pro poskytování maximálního pohodlí uživatelů navštěvujících webové stránky našeho E-shopu používáme soubory cookies. Soubory cookies mohou být využívány i subjekty vkládajícími reklamu na webovou stránku a jinými partnery Správce. Cookies jsou textové informace zasílané serverem a ukládané na zařízení, které uživatel používá k přístupu na webovou stránku.

Server E-shopu využívá dva typy cookies. První jsou tzv. session cookies, které jsou po ukončení návštěvy uživatele webových stránek automaticky smazány. Tento druh souborů cookies pomáhá Společnosti zapamatovat si data o uživateli. Částečně jsou také využívány ke statistickým účelům, aby Správce mohl zjistit, kolik lidí navštívilo jeho webovou stránku a podle toho např. vylepšit obsah webových stránek.

Druhý typ souboru cookies jsou tzv. persistent cookies, které zůstávají na počítači či v mobilu uživatele po dobu specifikovanou v parametrech cookies, nebo dokud nejsou z prohlížeče vymazány. Persistent cookies usnadňují sdílení informací pomocí pluginů sociálních sítí (např. Facebook.permanent popup counter), pomáhají Správci měřit efektivitu reklamních sdělení a limitovat zobrazování reklamy.

Soubory cookies nejsou nijak škodlivé, neobsahují viry, a proto Vám doporučujeme tyto soubory neblokovat. Uživatelé samozřejmě mohou nastavení svého webového prohlížeče změnit tak, aby se žádné soubory cookies neukládaly, resp. je možno již uložené cookies smazat.

5. Komu Vaše údaje předáváme?

Vaše osobní údaje předáváme zasílatelským společnostem a jiným osobám podílejícím se na dodání zboží či realizaci plateb na základě kupní smlouvy, a osobám zajišťujícím pro správce technické služby související s provozem E-shopu, včetně provozu software a ukládání dat.

Příjemci Vašich osobních údajů zpracovávaných za účelem plnění povinností vyplývajících z právních předpisů můžou být dále orgány finanční správy či jiné příslušné úřady v případech, kdy tak Správci ukládají obecně závazné právní předpisy.

Správce může předávat osobní údaje v rozsahu e-mail a jméno uživatelského účtu třetím stranám, které poskytují služby, prostřednictvím kterých budou uživatelům zasílány e-mailové zprávy. Tyto třetí strany mají sídlo a poskytují své služby z USA. Ve vztahu k USA existuje rozhodnutí Evropské komise, tvz. Privacy Shield, které má za cíl zajistit stejnou úroveň ochrany osobních údajů jako v Evropské Unii. Třetí strany, kterým může Společnost předávat osobní údaje, jsou certifikovány a přihlášeny k projektu Privacy Shield a dělají vše potřebné, aby fungovaly v souladu s Nařízením.

V zájmu zajištění spravedlivého a transparentního zpracování osobních údajů Vám poskytujeme další informace:

6. Doba, po kterou jsou osobní údaje uloženy

Obchodní dokumentace se zákazníky je uchovávána po dobu trvání smluvního vztahu, prodlouženého o dobu poskytnuté záruky za jakost zboží a dále po dobu, kterou nám ukládají právní předpisy (např. zákon o účetnictví, zákon o dani z přidané hodnoty, zákon o dani z příjmu apod.).

Objednávky a uzavřené kupní smlouvy se zákazníky, popř. další Vaše údaje, které jste nám poskytli v souvislosti s nákupem či reklamací zboží, uchováváme po dobu neurčitou. Faktury uchováváme po dobu 10 let, účetní doklady pak po dobu 5 let. Po uplynutí těchto lhůt, provede Správce fyzickou skartaci.

Osobní údaje, které o Vás máme k dispozici v souvislosti s Vaší registrací v našem E-shopu, uchováváme neomezeně dlouho. Žádost o zrušení registrace a výmaz údajů můžete zaslat z e-mailové adresy, se kterou je registrace spojená na náš e-mail info@batohy-online.cz

7. Vaše práva

Nemáte povinnost nám Vaše osobní údaje poskytnout. Avšak poskytnutí Vašich osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy a bez poskytnutí Vašich osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či ji ze strany Správce splnit.

Správce tímto informuje všechny subjekty údajů, kterých se může týkat, zejména o právu
(i) požadovat u Správce přístup ke zpracovávaným osobním údajům,
(ii) opravy údajů nebo výmazu, popř. omezení zpracování,
(iii) vznést námitku proti zpracování,
(iv) vznést námitku na přenositelnost údajů.
Tato práva je možno uplatit u oprávněné osoby prostřednictvím e-mailu info@batohy-online.cz.

Kterýkoli subjekt údajů je oprávněn kdykoli podat stížnost u dozorového orgánu v souvislosti se zpracováním osobních údajů Správcem. Kterýkoli subjekt údajů má právo požadovat nápravu situace, která je v rozporu s právními předpisy, zejména formou pozastavení nebo zastavení nakládání s osobními údaji, jejich opravou, doplněním či odstraněním. Máte právo kontaktovat Úřad pro ochranu osobních údajů v případě výše uvedeného podezření nebo odmítnutí zajistit nápravu situace, která je v rozporu s právními předpisy.

Stížnost je možno podat u dozorového orgánu, tj. Úřadu pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, web: www.uoou.cz, e-mail: posta@uoou.cz, návod naleznete zde.

8. Automatizované rozhodování, včetně profilování

Správce neprovádí automatizované rozhodování ani profilování, ani za tímto účelem osobní údaje neshromažďuje a nezpracovává. Z tohoto důvodu nejsou v tomto bodě uvedeny další podrobnosti.

×
Hotovo